To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Hruškove sanje

Hruškove sanje (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
4. 2. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Rahlo in slastno čokoladno testo.

Za 12 kosov potrebujete:

  • 150 g sladkorja 
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 2 žlički limonovega soka 
  • 6 enako velikih hrušk
  • 125 g masla 
  • 3 jajca
  • 200 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 5 žlic mleka
  • približno 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Tortni model (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko ali pa ga namastite.

Približno 500 ml vode segrejte z 20 g sladkorja, cimetom in limonovim sokom. Hruške olupite in jim od spodaj previdno odstranite peščišče. Peclje pustite. Hruške položite v prevretek, posodo odstavite in jih pustite stati približno 15 minut.

Kremasto stepite maslo in mu primešajte še 130 g sladkorja. Drugo za drugim primešajte jajca. Izmenjaje z mlekom primešajte še moko, pecilni prašek in kakav. Hruške vzemite iz prevretka in jih odcedite na papirnati brisači.

Testo prelijte v model in vanj postavite hruške. Kolač pecite približno 45 minut in nato počakajte, da se ohladi. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na kos: približno 200 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Nasvet:

Hruške spodaj malce spodrežite, da bodo lepo stale. Umešano testo je najbolj primerno.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri