10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Italijanska pica

Italijanska pica (foto: Profimedia) Profimedia
19. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pica je kraljica!

Za 8 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 5 g svežega kvasa
  • 250 g moke
  • sol
  • 1 žlico olivnega olja
  • moko za posipanje

Za nadev:

  • 200 ml pasiranih paradižnikov
  • 1 žlico olivnega olja + olje za nakapanje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 g šunke
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • črne olive
  • zelene olive
  • 125 g kroglic mocarele
  • baziliko za okrasitev

Priprava:

1 Kvas nadrobite v majhno skledo in prilijte 160 ml mlačne vode. Dobro premešajte in pustite stati nekaj minut.

2 V tem času moko in sol presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico, vanjo vlijte kvašeno mešanico in dodajte 1 žlico olivnega olja. Zgnetite mehko in nelepljivo testo. Dajte ga v večjo skledo, pokrijte s folijo za živila in ga na toplem pustite vzhajati 60 minut.

3 Pasirane paradižnike prelijte v kozico, primešajte 1 žlico olja in vse skupaj kuhajte nekaj minut, da se mešanica zgosti. Po kuhanju naj se ohladi, nato pa jo začinite s soljo in poprom.

4 Testo dobro pregnetite. Delovno površino potresite z moko in iz testa oblikujte krog. Robovi pice naj bodo nekoliko višji.

5 Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem razporedite paradižnikovo omako, koščke šunke, koščke češnjevih paradižnikov, obročke oliv in kroglice mocarele. Nakapajte z olivnim oljem. Pico približno 18 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Pico pred serviranjem okrasite z baziliko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri