10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Jabolčni žepki

Jabolčni žepki (foto: Profimedia) Profimedia
26. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Žepki, ki skrivajo slastni nadev!

Za 20 kosov potrebujete:

  • 250 g masla
  • 250 g pasirane skute
  • 250 g moke + moko za delovno površino
  • 150 ml mleka
  • 20 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g mletih orehov
  • 3 velika jabolka
  • 1 žlico limonovega soka
  • 4 žlice ruma
  • pest mletih piškotov
  • 1 jajce
  • 20 g polovičk orehovih jedrc

Priprava:

1 Maslo zrežite na kocke in jih pregnetite s skuto in moko. Testo naj na sobni temperaturi počiva 20 minut.

2 Mleku dodajte obe vrsti sladkorja in ga zavrite. Dodajte drobno mlete orehe in jih malce povrite. Kozico odstavite in počakajte, da se mešanica ohladi. Olupite jabolka, odstranite peščišče in sadeže zrežite na zelo drobne kocke. Nakapajte jih z limonovim sokom in nato vmešajte v ohlajeno orehovo mešanico. Nato dodajte rum. Če je nadev preveč tekoč, dodajte mlete piškote.

3 Testo na pomokani delovni površini razvaljajte 3 mm debelo in ga zrežite na kvadrate (10 x 10 cm). Na sredino vsakega dajte 1 žličko nadeva. S stepenim jajcem premažite robove in oblikujte žepke. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažite z jajcem in na sredino žepkov potisnite orehova jedrca. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri