To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Jagnjetina s sirupom iz pomaranč in granatnih jabolk

Jagnjetina s sirupom iz pomaranč in granatnih jabolk (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
18. 10. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Poskusite zrnca granatnega jabolka z jagnetino, presenečeni boste!

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg jagnječjih zarebrnic
  • 2 vejici rožmarina
  • 4 stroke česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 pomaranče
  • 2 žlici soka granatnih jabolk
  • 1 žlico medu
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • 1/2 žličke morske soli
  • črni poper

Priprava

Iglice rožmarina drobno sesekljajte in jih zmešajte s strtim česnom in olivnim oljem. S to marinado premažite meso in ga pustite stati na sobni temperaturi približno 20 minut.

Iz 2 pomaranč iztisnite sok. Dodajte mu še sok granatnih jabolk, med in kis. Mešanico segrejte in jo med kuhanjem mešajte, vse dokler se zelo ne zgosti.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Meso natrite s soljo in poprom ter ga položite na rešetko. Spodaj namestite prazen pekač za odtekanje maščobe. Meso pecite približno 15 minut. Če želite tudi manj, da bo pečeno medium. Med peko ga večkrat premažite s sirupom.

Zadnjo pomarančo zrežite na rezine. Ko bo meso skoraj pečeno, jih porazdelite po njem. Pred rezanjem naj meso nekaj minut počiva. Nato ga postrezite s pomarančami z žara.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri