Kaneloni za ljubitelje sira in klobas!
Za 4 osebe potrebujete
12 listov za lazanjo
• 150 g kranjske klobase
• 1 čebulo
• 2 stroka česna
• 1 žlico olja
• 1 šop mlade čebule
• 400 g rikote
• 2 rumenjaka
• Po 2 žlici sesekljanega peteršilja in drobnjaka
• 1 žlico sesekljane bazilike
• 100 g naribanega parmezana
• sol, poper
• limonin sok
• 100 g mocarele
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Liste za lazanjo skuhajte v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Nato jih na hitro potopite v mrzlo vodo, jih odcedite in razgrnite na moker prtič. Klobaso sesekljajte.
Čebulo in česen olupite, sesekljajte in popražite na vročem olju. Mlado čebulo zrežite na kolute in jo skupaj z rikoto, rumenjaki, zelišči in parmezanom primešajte ohlajeni čebuli. Mešanico začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.
Testenine premažite z nadevom, posujte s klobaso in zvijte. Zvitke položite v namaščen pekač za narastke in jih posujte z naribano mocarelo. Kanelone pecite v pečici približno 20 minut.
Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.
Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 46 g.
Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek