Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Kavni zvitki z belo glazuro

Kavni zvitki z belo glazuro (foto: Profimedia) Profimedia
27. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okusno iz pečice!

Za 18 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 500 g moke
  • sol
  • 20 g kvasa
  • 125 ml mlačnega mleka
  • 80 g sladkorja
  • 60 ml močne kave
  • 2 jajci
  • 100 g masla + maslo za mazane

Za nadev:

  • 80 g stopljenega masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 žličko cimeta

Za glazuro:

  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 žlico vroče vode
  • 1 žlico limonovega soka

Priprava:

1 Moko in ščepec soli presejte in sredi kupčka naredite jamico. Vanjo nadrobite kvas, dodajte malo mleka in 1 žlico sladkorja. Malce pomešajte in pustite stati 10 minut.

2 Dodajte preostalo mleko, sladkor, kavo, jajci in stopljeno maslo. Zgnetite mehko in voljno testo in ga na toplem pustite vzhajati približno 40 minut. Testo na pomokani površini razvaljajte v pravokotnik.

3 Maslu primešajte sladkor in cimet. S to mešanico premažite testo, ga zvijte in zrežite na 3 cm debele rezine. Pekač namastite z maslom in vanj z rahlim razmikom z odrezano stranjo navzgor razporedite rezine.

4 Pustite, da vzhajajo še 30 minut in jih nato približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Sladkor v prahu zmešajte z vročo vodo in sokom limone. Pečene zvitke nakapajte z glazuro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri