10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Klobasa v temnem pivu

Klobasa v temnem pivu (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Predlog za pravi gurmanski obrok....

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 rdečo papriko
  • 2 žlici olja
  • 4 klobase
  • 4 žlice kečapa
  • 2 žlici sojine omake
  • sol, črni poper
  • začimbe za žar
  • timijan
  • 250 ml temnega piva

Priprava:

1 Očistite čebulo, česen in papriko ter vse skupaj drobno sesekljajte.

Te sestavine stresite v naoljeno nepregorno ponev in jih popecite.

2 Klobase po dolgem prepolovite in jih nekajkrat zarežite z nožem. Dodajte jih sestavinam v ponvi in klobase malo popecite. Nato primešajte kečap in sojino omako ter vse skupaj še malo popecite. Začinite s soljo, poprom, začimbami za žar in timijanom.


3 Prelijte s pivom in ponev za približno 30 minut postavite v pečico, segreto na 180 stopinj. Postrezite s kruhom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri