Malce drugače: Krompir po provansalsko s prepeličjimi jajci

4. 7. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Malce drugače: Krompir po provansalsko s prepeličjimi jajci (foto: Profimedia)
Profimedia

Prepeličja jajca tako drobcena, a tako okusna!

Za 4 osebe potrebujete:

• 600 g mladega krompirja

• 400 g stročjega fižola

• 300 g tunine (konzerva)

• 8 prepeličjih jajc

• 120 g črnih oliv

• 40 ml olivnega olja

• sveže mleti poper, sol

• sesekljan peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Krompir temeljito očistite in ga na pol skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite, zrežite na četrtine in počakajte, da se ohladi.

2 Očistite fižol in ga pustite nekaj minut vreti v vreli slani vodi. Nato ga ohladite v hladni in odcedite. Jajca skuhajte v trdo (6 do 8 minut), jih ohladite v hladni vodi in nato olupite.

3 V večji ponvi segrejte olje in na njem zlato popecite krompir. Dodajte fižol in olive ter vse skupaj še malce popecite. Nato primešajte rezine jajc in jih dobro segrejte.

4 Tunino odcedite in jo zrahljajte z vilicami. Stresite jo v ponev, previdno premešajte in jed začinite s soljo in poprom. Porazdelite jo po krožnikih in potresite s peteršiljem.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek