10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Krompir s fižolom in prekajenim mesom

Krompir s fižolom in prekajenim mesom (foto: Profimedia) Profimedia
15. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ne pozabite na stročnice...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 500 g krompirja
  • sol, poper
  • kumino
  • 70 g slanine
  • 1 žličko olja
  • 1 čebulo
  • 500 g prekajenega mesa
  • 1 žlico masla

Priprava:

1 Fižol naj se odtali v hladni vodi, nato pa ga odcedite. Olupite krompir, ga dajte v lonec z vodo in ji dodajte sol in kumino. Krompir skuhajte do mehkega.

2 Slanino zrežite na kocke in jih popražite na vročem olju. Dodajte sesekljano čebulo in stročji fižol ter vse skupaj malce podušite.

3 Kuhan krompir odcedite, ga pretlačite in primešajte stročji fižol. Prekajeno meso zrežite na rezine in jih popecite z obeh strani. Postrezite s krompirjem s fižolom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri