Krompirjev kiš z brstičnim ohrovtom

15. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krompirjev kiš z brstičnim ohrovtom (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Nežno hrustljavo testo poskrbi, da je kiš prava paša za oči

Za 8 kosov potrebujete

  • 2 žlici masla
  • 100 g listnatega testa
  • 500 g brstičnega ohrovta 
  • sol
  • 250 g krompirja v oblicah (en dan starega)
  • 1 strok česna
  • 4 jajca
  • 400 g maskarponeja
  • poper
  • nariban muškatni orešek
  • pol žličke posušenega rožmarina

Priprava

V manjši posodici stopite maslo. Tortni model (premera 20 cm) namastite z malce tekočega masla, ga obložite z listi testa in vsakega prav tako premažite z maslom. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj).

Očistite brstični ohrovt in ga temeljito operite. Približno 8 minut ga kuhajte v slani vodi, po kuhanju vodo odlijte, ohrovt odcedite in ga po potrebi še prepolovite. Krompir olupite in ga zrežite na rezine. Olupite tudi česen in ga zrežite na majhne kocke. Zmešajte jih z jajci in maskarponejem. Posebej zmešajte brstični ohrovt in krompir ter mešanico začinite s soljo, poprom, muškatnim oreškom in rožmarinom.

Zelenjavo in maskarponejevo maso porazdelite po testu. Ven segajoče robove testa zapognite navznoter in jih premažite s preostalim maslom. Kiš pecite približno 10 minut. Temperaturo pečice nato zmanjšajte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj) in kiš pecite še približno 15 minut. Po želji ga okrasite s svežim rožmarinom.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na kos: približno 330 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek