10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Losos v citrusovi marinadi s krompirjevo solato z jabolki

Losos v citrusovi marinadi s krompirjevo solato z jabolki (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Jed za ljubitelje lososa in krompirjeve solate!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g lososa s kožo
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 3 pomaranče
  • 2 limoni
  • 1 limeta
  • 200 ml belega vina
  • 2 čilija
  • olivno olje

Za solato:

  • 600 g v oblicah kuhanega krompirja
  • 100 g šunke
  • 3 mlade čebule
  • 400 g jabolk
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 150 g kisle smetane
  • 1 limono

Priprava:

1 Lososu odrežite kožo,

ga zrežite na štiri enake dele, jih dajte v skledo in začinite s soljo in poprom.



2 Operite pomarančo, limono in limeto ter jih zrežite na rezine. Dodajte jih lososu in prilijte belo vino.



3 Nato dodajte sok preostalih citrusov, vse skupaj potresite s sesekljanim čilijem in lososa za najmanj 1 uro postavite v hladilnik.

4 Ribo skupaj z rezinami citrusov razporedite po pekaču, vse skupaj nakapajte z olivnim oljem in približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

5 Krompir zrežite na kocke, jabolkom odstranite peščišče in jih zrežite na kocke. Šunko drobno sesekljajte, očiščeno mlado čebulo pa zrežite na rezine.

Vse skupaj premešajte, začinite s soljo in poprom ter dodajte kislo smetano.



6 Solati na koncu primešajte limonov sok. Postrezite k pečenemu lososu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri