10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Mafini iz ozkih rezancev

Mafini iz ozkih rezancev (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zanimiv recept za mafine...

Za 6 oseb potrebujete:

  • 400 g ozkih rezancev
  • sol
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 bučko
  • 1 žlico olja
  • sveže mleti črni poper
  • vejice svežega timijana
  • maslo
  • drobtine
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 4 jajca
  • 1 l smetane za kuhanje
  • vodno krešo

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite.

2 Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte. Bučko oplaknite in jo zrežite na ozke paličice. Podušite jih v naoljeni ponvi in jih začinite s soljo, poprom in timijanom. Primešajte testenine.

3 Testenine razporedite po lahno naoljenih in z drobtinami potresenih vdolbinicah modela za mafine in jih okrasite s polovičkami paradižnikov.

4 Jajca zmešajte s smetano za kuhanje in mešanico začinite s soljo in poprom. Prelijte po testeninah. Mafine približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Okrasite z vodno krešo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri