Medenjakov parfait

25. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Medenjakov parfait (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S čokoladno omako in granatnimi jabolki

Za 4 osebe potrebujete

  • 180 g sladkorja
  • 4 rumenjake
  • 2 jajci
  • 1 noževo konico začimb za medenjake
  • 50 g marcipana
  • 60 g medenjakov
  • 500 g smetane
  • 1 granatno jabolko
  • 100 g temne čokolade 
  • 1 žlico ruma

Priprava

Zavrite sladkor in 100 ml vode. Ohladite. Rumenjake in jajci penasto stepite. Zmešajte sladkorno vodo in začimbe ter tekočino v počasnem curku primešajte jajčni peni. Nad vročo vodno kopeljo jo stepajte toliko časa, da postane lepo gosta. Nad hladno vodno kopeljo jo stepajte, dokler se ne ohladi. Sesekljajte marcipan in medenjake ter jih dodajte kremi. Čvrsto stepite 400 g smetane in jo primešajte kremi. Zmes zlijte v model za narastke, jo pokrijte s prozorno folijo in ga za 8 ur postavite v zamrzovalnik.

Granatno jabolko prepolovite in z žličko odstranite semena. 100 g smetane zavrite in v njej stopite čokolado. Primešajte še rum.

Parfait približno 15 minut pred serviranjem vzemite iz zamrzovalnika. Modelčke v obliki zvezd potopite v vročo vodo in iz parfaita izrežite zvezdice. Postrezite z omako in granatnimi jabolki in po želji potresite še s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 50 minut + zamrzovanje 8 ur.

Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 52 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek