10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Mesni žepki

Mesni žepki (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
16. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusen mesni prigrizek iz pečice!

Sestavine (za 12 žepkov):

  • 450 g mešanega mletega mesa
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroke česna
  • nekaj vejic luštreka
  • 1/4 čajne žličke kajenskega popra
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 4 liste polnozrnatega vlečenega testa
  • 1 jajce

Priprava:

Mešanemu mletemu mesu v skledi dodamo na majhne kocke narezano čebulo, grobo zrezan luštrek in na lističe narezan česen. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter premešamo. Oblikujemo 12 'čevapov'. Liste sveže valjanega vlečenega testa po dolžini razrežemo na tri enake dele. Na začetek traku iz testa položimo 'čevap' in zavijemo v trikotnik. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljene sestavine. Mesne žepke položimo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 185 °C, za 37 minut. Slastne mesne žepke lahko serviramo tako vroče kot hladne, poleg lahko ponudimo kislo smetano ali več različnih omak – tatarska, gorčična, sojina, salsa, nacho.

Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha (www.blazkuha.si), ki na podlagi izkušenj, domišljije in poskusov za štedilnikom predstavlja nove in osvežene recepte, deli pa tudi bližnjice in nasvete, zaradi katerih boste manj časa v kuhinji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri