To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Nabodala z zrezki

Nabodala z zrezki (foto: jessen) jessen
25. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Vaši dragi bodo kar obstrmeli

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 šopek gladkega peteršilja
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 žlico kaper (vloženih)
  • 100 g drobno mletega mesa pečenic
  • 75 g svežega sira
  • 4 tanke svinjske zrezke (po 150 g)
  • sol, poper
  • 4 rezine surove šunke
  • 4 kislih kumaric
  • 2 žlici olja

Priprava

Zelišča oplaknite in jih otresite do suhega. Peteršilj sesekljajte, drobnjak pa zrežite na rolice. Kapre sesekljajte. Zmešajte zelišča, kapre, meso pečenic in sveži sir.

Zrezke oplaknite, jih osušite in jih malce potolcite, če je treba. Začinite jih s soljo in poprom. Vsak zrezek obložite z 1 rezino šunke, jo premažite z mesno mešanico in nanj položite po 1 kislo kumarico. Zrezke trdno zvijte in jih z ostrim nožem zrežite na 2 do 3 cm široke rezine. Te prečno nataknite na nabodala.

V ponvi segrejte olje in na njem nabodala z vsake strani pecite približno 4 minute. Pečena nabodala lahko postrežete še z rezinami limon. Zraven teknejo zelena solata, beli kruh ali krompirjeva solata.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 58 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Značke: zrezek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri