To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Narastek z mletim mesom

Narastek z mletim mesom (foto: foodstock photo) foodstock photo
12. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

S hokaido bučo in testeninami

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 čebuli
  • 400 g mletega mesa
  • 3 žlice masla
  • 250 g paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1–2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žličko posušenega origana
  • sol, poper
  • sladkor
  • mleto papriko
  • 400 g peresnikov
  • 500 g hokaido buče
  • 1 žlico moke
  • 200 ml juhe
  • 200 ml mleka
  • 100 g naribanega sira
  • 1 rumenjak

Priprava

Čebulo zrežite na kocke in jo skupaj z mletim mesom popecite na 1 žlici masla. Dodajte paradižnike. Vse skupaj začinite s kisom, origanom, malo soli, poprom, sladkorjem in mleto papriko ter kuhajte približno 5 minut.

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Bučo oplaknite, ji odstranite semenje in jo zrežite na tanke trakove. Nato jo podušite na 1 žlici masla in jo solite. Segrejte še preostalo maslo in na njem zarumenite moko. Prilijte juho in mleko, pustite lahno vreti približno 3 minute in nato bešamel začinite. V bešamelu stopite 50 g sira ter posodo odstavite s kuhalne površine. Razžvrkljajte rumenjak in ga primešajte.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testenine odcedite in jih z bučo in mesom v slojih zložite v model za narastke. Prelijte z bešamelom, potresite s preostankom sira in narastek pecite približno 20 minut. Po želji ga po peki še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 81 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri