10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nežni poprovi steaki

Nežni poprovi steaki (foto: revija Lisa) revija Lisa
10. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Tokrat bo vaše brbončice razveselil jelen

Za 4 osebe potrebujete

  •  4 steake jelenovega hrbta (po približno 200 g)
  •  8 rezin prekajene slanine
  •  2 žlici stopljenega masla
  •  sol
  •  2 žlici grobo strtega barvitega popra
  •  4 vejice rožmarina
  •  8 šalotk
  •  500 ml suhega rdečega vina
  •  60 g sladkorja
  •  2 žlici balzamičnega kisa
  •  60 g hladnega masla

Priprava

Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj). Steake zavijte v po 2 rezini slanine in jih spnite. Nato jih popecite na maslu. Začinite s soljo in obe strani natrite s poprom. V pekač za narastke denite rožmarin, maščobo od peke mesa in steake ter vse skupaj pecite približno 20 minut.

Olupite šalotke in jih prepolovite. Sok od peke mesa v ponvi zalijte z vinom. Dodajte sladkor in kis ter zavrite. Nato primešajte šalotke, ki naj lahno vrejo približno 20 minut, vse dokler omaka ne dobi sirupaste konsistence. Solite, posodo odstavite s kuhalne površine in primešajte še koščke masla. Zraven teknejo rdeča pesa in kruhovi cmoki.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri