To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Njoki s skuto

Njoki s skuto (foto: Shutterstock) Shutterstock
20. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ni ga čez domače njoke ... S skuto so res odlični!

Sestavine:

  • 500 g skute
  • 70 g sveže naribanega parmezana
  • 2 rumenjaka
  • 1 čajna žlička soli
  • 150 g bele ostre moke
  • dodatna moka za posipavanje deske

Priprava:

1. Skuto zmešamo s parmezanom, soljo in rumenjakoma.

2.Dodamo ostro moko in na hitro malo pregnetemo, da se sestavine med seboj povežejo. Testo mora biti še malo lepljivo in nikakor ne sme biti trdo, saj bodo potem tudi njoki trdi in zbiti.

3.Desko dobro pomokamo. Vzamemo za polno jedilno žlico mase ter jo oblikujemo v svaljek, širok približno 2 cm. Nato ga z nožem razrežemo na 3 do 4 cm dolge njoke in jih zlagamo na pomokano površino. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka mase. Z manjšo količino testa boste imeli manj težav. Če boste naenkrat valjali več testa, se vam bo to lepilo.

4.Njoke kuhamo v vreli in osoljeni vodi približno 2 do 4 minute. Čas kuhanja je odvisen od velikosti. Med kuhanjem njoke premešamo, da se ne prilepijo na dno posode.

5.Najboljši njoki so z golažem ali z bolonjsko omako.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri