To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Pečena gos z zeljem in cmočki

Pečena gos z zeljem in cmočki (foto: Profimedia) Profimedia
18. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Čudovit recept za vse ljubitelje gosjega mesa z odličnim spremstvom zelja in cmočkov...

Za 6 oseb potrebujete:

  • 1 gos
  • 1 žlico soli
  • 1 žlico mlete kumine
  • 4 jabolka

Za belo zelje:

  • 250 g belega zelja
  • mleto kumino
  • 1 majhno čebulo
  • 2 žlici masti
  • 1 žlico moke

Za rdeče zelje:

  • 250 g rdečega zelja
  • mleto kumino
  • 1 majhno čebulo
  • 2 žlici masti
  • 1 žlico moke

In še:

  • kis, sladkor

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Gosko znotraj in od zunaj natrite s soljo, jo potresite s kumino in jo položite v pekač. Prilijte malo vode. Gos po 60 minutah peke obrnite in na več mestih prebodite kožo.

2 Okoli nje razporedite krhlje jabolk in gos pecite še 30 minut. Med peko večkrat dodajte vodo in odstranjujte maščobo.

3 Medtem sesekljajte oplaknjene liste zelja. Dobro jih odcedite, jih dajte v kozico in dodajte kumino in vročo vodo, kozico pokrijte in zelje zavrite.

4 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na stopljeni masti. Potresite jo z moko in jo malce zarumenite. Primešajte zelje in ga dušite do mehkega. Nekajkrat premešajte. Na isti način pripravite tudi rdeče zelje. Gosko postrezite z zeljem in kruhovimi cmoki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri