10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečeni rezanci z govedino in s papriko

10. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Nizko kalorična poslastica!

Za 2 osebi potrebujete

• 100 g kitajskih jajčnih rezancev

• 200 g govedine

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 100 g kitajskega zelja

• 1 rdečo papriko

• 1 korenček

• 3 žlice zamrznjenega graha

• 4 namočene kitajske drevesne gobe

• 1 kolut ananasa

• 3 žlice olja iz kalčkov

• sol, poper

• 2 žlici sojine omake

• ½ žličke začimbe sambal oelek

Priprava

Rezance skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže in jih odcedite. Meso oplaknite, osušite in zrežite na tanke rezine. Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Kitajsko zelje in papriko očistite, operite in zrežite na trakove. Korenček olupite in zrežite na kratke palčke. Gobe odcedite in zrežite na trakove. Ananas zrežite na koščke.

V veliki ponvi ali voku segrejte olje in na njem popecite meso. Začinite ga s soljo in poprom ter ga poberite iz ponve. V ponev dodajte čebulo, česen, zelje, papriko, korenje, grah, gobe in ananas ter pražite 5 minut. Dodajte sojino omako in sambal oelek ter popražite. Dodajte meso in rezance ter pražite še 3 minute.

Čas priprave: približno 45 minut. Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri