Pečeni rezanci z govedino in s papriko

10. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečeni rezanci z govedino in s papriko

Nizko kalorična poslastica!

Za 2 osebi potrebujete

• 100 g kitajskih jajčnih rezancev

• 200 g govedine

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 100 g kitajskega zelja

• 1 rdečo papriko

• 1 korenček

• 3 žlice zamrznjenega graha

• 4 namočene kitajske drevesne gobe

• 1 kolut ananasa

• 3 žlice olja iz kalčkov

• sol, poper

• 2 žlici sojine omake

• ½ žličke začimbe sambal oelek

Priprava

Rezance skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže in jih odcedite. Meso oplaknite, osušite in zrežite na tanke rezine. Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Kitajsko zelje in papriko očistite, operite in zrežite na trakove. Korenček olupite in zrežite na kratke palčke. Gobe odcedite in zrežite na trakove. Ananas zrežite na koščke.

V veliki ponvi ali voku segrejte olje in na njem popecite meso. Začinite ga s soljo in poprom ter ga poberite iz ponve. V ponev dodajte čebulo, česen, zelje, papriko, korenje, grah, gobe in ananas ter pražite 5 minut. Dodajte sojino omako in sambal oelek ter popražite. Dodajte meso in rezance ter pražite še 3 minute.

Čas priprave: približno 45 minut. Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek