To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pesina pita

Pesina pita (foto: Profimedia) Profimedia
23. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Barvit in zdrav krožnik!

Za 6 kosov potrebujete:

  • 2 žlici olja
  • 2 lovorjeva lista
  • ½ cimetove paličice
  • 250 g rdeče čebule
  • 35 ml balzamičnega kisa
  • 75 g trsnega sladkorja
  • sol
  • 100 g mlade špinače
  • 250 g maskarponeja
  • 2 vejici timijana + timijan za okrasitev
  • sveže mleti črni poper
  • 250 g kuhane rdeče pese
  • 375 g listnatega testa
  • 40 g olupljenih lešnikov

Priprava:

1 Lovorjeva lista in cimet malce popražite na olju. Dodajte kolesca čebule in jih zlato popražite. Nato odstranite začimbi in dodajte kis in sladkor. Med mešanjem kuhajte, dokler tekočina ne izpari. Karamelizirano čebulo začinite s soljo.

2 Oplaknite špinačo, jo dajte v cedilo in jo prelijte z vrelo vodo. Ko se odcedi, iztisnite odvečno tekočino. Špinačo grobo sesekljajte in ji primešajte maskarpone, lističe timijana, sol in poper. Olupljeno peso zrežite na tanke rezine.

3 Testo položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem približno 1 cm od robov razporedite nadev. Obložite ga z rezinami pese, karamelizirano čebulo in grobo sesekljanimi lešniki. Pito približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Potresite s svežim timijanom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri