To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pikantna sirova pita

Pikantna sirova pita (foto: revija Lisa) revija Lisa
4. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slastna predjed ali prigrizek

Za 12 kosov potrebujete

  • pol zavitka pecilnega praška
  • 200 g moke
  • 125 g masla
  • sol
  • 500 g šampinjonov
  • 1 čebulo
  • malce timijana
  • poper
  • 80 g prekajene slanine (v rezinah)
  • 250 g sira (appenzeller)
  • 3 jajca
  • 150 g kisle smetane
  • 100 ml mleka

Priprava

Moko, pecilni prašek, 100 g kock masla in pol žličke soli zgnetite v gladko testo. Če je treba, dodajte 1 do 2 žlici hladne vode. Razvaljajte ga na pomokani delovni površini, z njim obložite model za pite (premera 6 cm) in oblikujte 3 cm rob. Dno večkrat prebodite z vilicami in ga za najmanj 1 uro postavite v hladilnik.

Očiščene gobe zrežite na rezine. Čebulo zrežite na kocke. Oboje popecite na preostanku masla. Pražite, dokler ne povre vsa tekočina. Dodajte še timijan in mešanico začinite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Testo obložite s šunko. Nastrgajte sir in ga eno tretjino potresite po šunki. Nato po njej razporedite gobe. Zmešajte jajca, kislo smetano, mleko, sol in poper, prelijte po gobah in potresite s preostalim sirom. Pito pecite 35 do 40 minut. Po želji jo okrasite.

Čas priprave: približno 1 uro in 40 minut + hlajenje 1 ura.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Značke: pita sir

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri