10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančji suvlaki

Piščančji suvlaki (foto: Profimedia) Profimedia
18. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jed, ki bo očarala z zanimivimi okusi ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 8 strokov česna
  • 7 žlic olivnega olja
  • sveže mleti poper
  • 8 vejic svežega origana
  • sol
  • 600 g fileja piščančjih prsi

Za pomako:

  • 300 g grškega jogurta
  • 2 stroka česna
  • sol in nastrgano lupinico 1 limone
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 vejice kopra

Priprava:
1 Olupljen česen iztisnite in mu primešajte olje, origano in sol. Očistite meso in ga zrežite na kocke. Denite jih v skledo z marinado in premešajte. Marinado čez noč postavite v hladilnik.

2 Meso nabodite na nabodala. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 15–20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Zmešajte grški jogurt, iztisnjen česen, limonov sok, 1/2 limonine lupinice, sol, poper in sesekljan koprc. Nabodala potresite s preostalo limonino lupinico in jih postrezite z jogurtovo polivko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri