Piščanec v pomarančni omaki

28. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec v pomarančni omaki

Pomaranča doda piščancu prav poseben okus!

Za 3 osebe potrebujete

• 450 g fileja piščančjih prsi

• 1 veliko bio pomarančo

• 300 g pastinaka

• 300 g korenja

• 3 žlice olja

• sol

• 200 g smetane za kuhanje

• pisani poper

• nekaj vejic bazilike

Priprava

Meso oplaknite, osušite in zrežite na trakove. Pomarančo operite pod vročo vodo in jo osušite. Lupino na drobno naribajte in iztisnite sok. Pastinak in korenje olupite, prerežite na pol in po dolgem zrežite na tanke rezine.

Meso popecite na 2 žlicah olja, ga poberite iz ponve ter solite in poprajte. V ponev dodajte preostalo olje, korenje in pastinak ter med mešanjem popražite. Prilijte pomarančni sok. Dodajte smetano, pomarančno lupino in sveže zmlet pisani poper, rahlo solite in prevrite, da se omaka zgosti. Dodajte meso, štedilnik ugasnite in omako v pokriti posodi grejte še 2 minuti. Omako po okusu še začinite in ji primešajte na grobo sesekljano baziliko.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek