Puranje stegno

22. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranje stegno

V rafiniranem začimbnem ovoju

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 puranji stegni (po približno 500 g)
  • sol, poper
  • 3 žlice olja
  • 4 čebule
  • pol žličke orientalske kumine, kardamoma, koriandra in pol cimetove paličice (vse grobo zdrobljeno)
  • sok 2 pomaranč
  • 400 ml perutninske juhe
  • 300 g korenja
  • 250 g basmati riža

Priprava

Puranji stegni oplaknite in osušite. Natrite ju s soljo in poprom. V večji ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani približno 5 minut pecite meso.

Čebule olupite in jih zrežite na krhlje. Na hitro jih popecite ob mesu. Zmešajte začimbe in z njimi potresite meso. Prilijte pomarančni sok in juho, posodo pokrijte in vse skupaj dušite približno 50 minut.

Korenje olupite in ga grobo nastrgajte. Riž s korenjem pri nizki temperaturi približno 18–20 minut kuhajte v 500 ml vrele slane vode. Omako po želji pretlačite s paličnim mešalnikom, jo malce pokuhajte in še enkrat začinite. Postrezite in jed okrasite še s pomarančnimi ostružki.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 63 g.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije