10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pomladna mineštra

Pomladna mineštra (foto: Profimedia) Profimedia
14. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mineštra je vedno dobra rešitev za hiter obrok.

Osnova:

  •  ½ skodelice graha 
  • 1 sesekljana šalotka
  • 1 na rezine narezan gomolj koromača 
  • 1 na kocke narezano steblo zelene 
  • 1 na srednje velike koščke narezana bučka zucchini • 4 na srednje koščke narezani šparglji
  • 2 skodelici zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 1 jušna žlica limoninega soka in lupinice
  • 1 ščep svežega ali suhega timijana
  • sol in poper po okusu

Priprava:

V loncu na olivnem olju na hitro popražimo čebulo. Dodamo koromač, zeleno in bučko. Malo popražimo, zalijemo z jušno osnovo, začinimo in kuhamo 10 minut. Na koncu dodamo grah, narezane šparglje, limonin sok in lupinico ter kuhamo še 5 minut.

Sestavljanje jedi:

Juho serviramo v skodelice in po želji po vrhu pokapljamo z limoninim sokom, posujemo s črnim sezamom in limonino lupinico.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri