10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Puranji cordon bleu

Puranji cordon bleu (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okusno puranje meso...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g puranjih prsi
  • sol
  • 4 rezine šunke
  • 4 rezine sira
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 200 g drobtin
  • olje za cvrenje
  • 900 g krompirja
  • 120 g masla
  • 3 mlade čebule

Priprava:

1 Puranje meso zrežite na 4 zrezke, jih potolcite in solite. Na vsak zrezek dajte rezino šunke in sira, zapognite, da dobite žep, in meso dobro stisnite. Spnite ga z zobotrebcem in povaljajte v moki, stepenih jajcih in drobtinah.

2 V ponvi segrejte olje in na njem meso zlato rjavo ocvrite. Po cvrenju naj se odcedi na papirnati brisači.

3 Olupljen krompir zrežite na kocke in jih do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Dodajte maslo in sesekljano mlado čebulo ter kuhan krompir pretlačite v pire. Če je treba, dodajte še malo soli. Postrezite s cordon bleu zrezki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri