Polnjene piščančje prsi

24. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjene piščančje prsi

Cordon bleu s paradižniki.

Za 4 osebe potrebujete

• 2 paradižnika

• 4 fileje piščančjih prsi (po 140 g)

• sol, poper

• 4 rezine kuhane šunke

• 1 žlico sesekljanega timijana

• 4 rezine gavde

• 2 jajci

• 3 žlice moke

• 100 g drobtin

• 4 žlice stopljenega masla

Priprava

Paradižnike križno zarežite, jih poparite z vrelo vodo, nato še s hladno in jih olupite. Zrežite jih na četrtine, jim odstranite semenje in meso sadeža zrežite na kocke.

Fileje oplaknite in osušite. V vsakega po dolžini zarežite žep, meso razprite, nežno potolcite in ga začinite s soljo in poprom. Na meso nato položite po 1 rezino šunke, nekaj koščkov paradižnika in malce timijana. Pokrijte z rezino sira, meso zapognite in po potrebi spnite z zobotrebcem.

Razžvrkljajte jajci. Fileje najprej povaljajte v moki, nato v jajcu in za konec še v drobtinah. Z vsake strani jih približno 5 minut pecite na vročem stopljenem maslu. Jed postrezite in jo po želji okrasite še s krhlji limon in timijanom.

Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 60 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek