To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

RECEPT: Pikanten zrezek s hrenom

13. 1. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Postrezite ga na solati iz pomaranč in kumar ter s kockami slanine.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kumaro
  • 2 pomaranči
  • 50 g prekajene slanine
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 4 žlice olja
  • sol, poper in malo sladkorja
  • 4 telečje zrezke (notranji del stegna, po približno 140 g)
  • 3 žlice nastrganega hrena (kozarček)
  • 2 jajci
  • 2 žlici smetane
  • 5 žlic moke
  • 100 g drobtin
  • 100 g stopljenega masla
  • 2 žlici sesekljanega koprca
Priprava:

1. Kumaro operite, jo očistite in po dolgem prepolovite. Nato jo zrežite na rezine. Pomarančo temeljito olupite, tako da boste odstranili tudi belo kožico pod lupino. Nato jo filirajte. Prestrezite sok in nato iztisnite še ločevalne kožice. Slanino zrežite na drobne kocke in jih 4 minute pražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Nato jih odcedite na papirnati brisači. Za polivko zmešajte pomarančni sok, kis in olje ter jo začinite s sladkorjem, soljo in poprom.

2. Zrezke potolcite, jih z obeh strani lahno posolite in eno stran premažite s hrenom. Jajci razžvrkljajte s smetano. Meso povaljajte v moki, nato v jajcih in na koncu še v drobtinah. Panado lahno zatisnite ob meso.

3. Zrezke z vsake strani 2 do 3 minute pecite na srednji temperaturi na vročem stopljenem maslu, da se bodo obarvali lepo zlatorjavo. Odcedite jih na papirnati brisači.

4. Polivki primešajte pomarančne fileje, slanino, koprc in kumaro in polivko začinite. Zrezke postrezite s solato.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri