10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Račje prsi z brusnično omako

Račje prsi z brusnično omako (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Odlična ideja za okusno kosilo ali večerjo...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 manjše račje prsi s kožo in brez kosti
  • sol, sveže mlet črn poper
  • olje

Za omako:

  • 50 g sladkorja
  • 4 žlice svetlega balzamičnega kisa
  • 200 ml rdečega vina
  • 100 g brusnic
  • 20 g brusnične (ali ribezove) marmelade
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 800 g krompirja
  • sveži timijan za okrasitev

Priprava:

1 Očistite prsi in z ostrim nožem nekajkrat zarežite v kožo. Meso začinite s soljo in poprom in ga s kožo navzdol položite v segreto olje. Pecite jih 3 minute, jih obrnite in jih pecite še 3 minute. Nato prsi položite v pekač in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Pekač vzemite iz pečice, ga pokrijte in meso pustite počivati 10 minut.

2 Na maščobo, na kateri se je peklo meso, stresite sladkor in ga karamelizirajte. Dodajte balzamični kis, ga pokuhajte in prilijte vino. Pokuhajte ga do polovice, nato dodajte brusnice, marmelado, sol in poper. Omaka naj lahno vre 10 minut.

3 Olupite in operite krompir, ga zrežite na rezine in jih zlato popecite na olju. Nato krompir odcedite in ga potresite s soljo. Raco postrezite z brusnično omako in krompirjem. Jed okrasite s timijanom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri