LOSOS S PETERŠILJEVO SKORJONadvse lahko in slastno.Za 4 osebe potrebujete:• 4 fileje lososa (po 150 g, debele srednje kose)• 2 žlici limonovega soka • sol, poper• 1 šopek gladkega peteršilja • 3 vejice timijana• 6 žlic masla • 6 žlic drobtin• 2 žlici srednje ostre gorčice• po 2 bučki in rumeni papriki• 300 g češnjevih paradižnikov • 4 krhlje limonePriprava:Namastite večji nepregorni model. Oplaknite fileje in jih osušite. Nato jih nakapajte z limonovim sokom. Začinite jih s soljo in poprom ter položite v model.Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Oplaknite peteršilj in timijan ter vejice otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. V teflonski ponvi segrejte maslo. Na njem med mešanjem približno 2 minuti pražite drobtine. Primešajte peteršilj (2 žlici prihranite za pozneje) in timijan. Začinite s soljo in poprom.Ribje fileje enakomerno premažite z gorčico in z žlico po njih razporedite še zeliščno mešanico. Model potisnite v vročo pečico in ribo pecite približno 15 minut, da se zeliščna skorja obarva zlato rjavo in postane hrustljava.V tem času oplaknite in očistite zelenjavo. Bučki zrežite na rezine, papriko pa na majhne koščke. Približno 10 minut jih dušite na preostalem maslu. Paradižnike dodajte po približno 5 minutah dušenja. Vse skupaj začinite. Ribje filete porazdelite po krožnikih in jih postrezite s solato in po 1 limoninim krhljem. Zraven tekneta sveža solata in hrustljava bageta.Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 18 g.