RECEPTI: Mini pice - odličen prigrizek ali predjed

22. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3
Profimedia

MINI PICE S SADJEM

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

• 450 g moke
• 30 ml olivnega olja
• sol
• 10 g kvasa
• 250 ml vode
• moko

Za oblogo:

• 1 majhen ananas
• 40 g kamambera
• 40 g ementalca
• 40 g sira z modro plesnijo
• 70 g mocarele
• 120 g šampinjonov
• olivno olje
• 60 g grozdja
• 20 g orehov
• 10 žlic koščkov paradižnikov
• 100 g šunke
• 4 češnjeve paradižnike
• 1 rdečo čebulo
• sol, sveže mleti poper

Priprava:

Moko presejte v skledo. Dodajte olje in sol. Sredi kupčka naredite jamico in vanjo nadrobite kvas. Dodajte malce mlačne vode in pustite, da vse skupaj vzhaja 10–15 minut. Nato dodajte preostalo mlačno vodo in zgnetite mehko ter nelepljivo testo. Potresite ga z moko, pokrijte s krpo in počakajte, da vzhaja.

Ananas očistite in ga zrežite na majhne koščke. Ves sir zrežite na kocke. Gobe očistite, jih zrežite na rezine, popecite na 2 žlicah olja in počakajte, da se ohladijo. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Izrežite pravokotnike ali trikotnike in oblikujte višje robove. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko.

Tretjino testa obložite s sirom, grozdjem in sesekljanimi orehi. Po drugi tretjini razporedite koščke paradižnikov, trakove šunke in ananas. Zadnjo tretjino prekrijte s popečenimi gobami, koščki paradižnika, mocarelo in rdečo čebulo.

Vse skupaj začinite s soljo in poprom, nakapajte z oljem in pico 8–10 minut pecite v pečici, segreti na 230 stopinj. Pice okrasite z zelišči.