Trik, ki ga poznajo le izkušeni: tako vam riba med cvrenjem ne bo nikoli razpadla

26. 1. 2024
Deli
Trik, ki ga poznajo le izkušeni: tako vam riba med cvrenjem ne bo nikoli razpadla (foto: Profimedia)
Profimedia

Razkrivamo 5 nasvetov, s katero bo priprava rib enostavnejša, končni rezultat pa bo izjemno slasten!

Kako pogosto uživate ribe? So odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki podpirajo zdravje srca, zmanjšujejo vnetja v telesu in pozitivno vplivajo na možganske funkcije. Poleg tega zagotavljajo kakovosten vir beljakovin in nekaterih vitaminov (npr. vitamina D in B12).

Ribe so tudi stalnica na jedilniku modrih con - območji, kjer največ ljudi dočaka 100 let. Povezujemo jih z zdravjem srca in ožilja, z zdravo telesno težo in splošnim dobrim počutjem.

Ne spreglejte:

Zaradi vseh blagodejnih lastnosti ni čudno, da tudi prehranski strokovnjaki priporočajo redno uživanje rib. Mnogi se jim izogibajo, saj menijo, da je njihova priprava precej zapletena. A za vas imamo dobro novico: priprava jedi z ribami je v resnici lahko precej preprosta, ko osvojite nekaj osnovnih pravil.

Tukaj je pet nasvetov, ki vam bodo še olajšali pripravo in poskrbeli, da bo riba veliko bolj okusna:

  1. Ribe je lažje očistiti, če jim najprej s škarjami ali nožem odrežete plavuti.
  2. Pri pripravi rečne ribe morate vodi ali olju dodati nekaj dišavnic in začimb.
  3. Da riba med cvrtjem ne razpade, jo morate soliti 10-15 minut pred cvrenjem. 
  4. Ribe, ocvrte v drobtinah, so okusnejše in bolj hrustljave od rib, ocvrtih v moki.
  5. Ribe ne cvrite na močnem ognju: postala bo trda.

S temi triki bo priprava rib postala zelo enostavna in tako jih boste brez težav lahko redno vključevali v svoj jedilnik. Previdno le pri cvrtju - takšna riba vsebuje veliko maščob, zato je priporočljivo, da se na jedilniku pojavi zgolj občasno.

Preberite več na Metropolitan.si

Bonus video: Spoznajte Slovenko, ki je obiskala že preko 1.400 jezer pri nas

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek