Ribja ponev po špansko

2. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ribja ponev po špansko

Lahka in bogata z vitamini

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g lososovega fileta
  • mešanico začimb za ribe
  • kanček worchesterske omake
  • sol, poper
  • 1 veliko bučko
  • 2 koromača
  • 250 g paradižnika
  • 2 čebuli
  • 2 žlici olja
  • po ½ žličke majarona in timijana
  • 50 ml juhe

Priprava

Ribji filet oplaknite, osušite in narežite na koščke. Začinite ga z začimbno mešanico, worchestersko omako, soljo in poprom. Pokrito marinirajte približno 30 minut.

Medtem pripravite zelenjavo. Bučko narežite na rezine, koromač in paradižnik na osmine, čebulo pa sesekljajte.

Ribje koščke opecite na 1 žlici vročega olja in jih poberite iz ponve. V ponev dodajte preostalo olje in na njem prepražite čebulo. Dodajte koromač in bučke, začinite s soljo, poprom, majaronom in timijanom ter prilijte juho. Zelenjavo prekrijte s paradižnikom in odkrito pražite pri nizki temperaturi približno 15 minut. Približno 4 minute pred koncem kuhanja dodajte ribo.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek