10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rižota z govedino in parmezanom

Rižota z govedino in parmezanom (foto: Profimedia) Profimedia
6. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Drobna zrnca z veliko okusa...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čebulo
  • 240 g govedine
  • 100 g ostrigarjev
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 200 ml rdečega vina
  • 300 g riža za rižote
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g masla
  • 70 g parmezana + za okrasitev
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Na olju popražite drobno sesekljano čebulo, dodajte kocke mesa in gob ter vse skupaj pražite približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom, prilijte vino in ga pokuhajte.

2 Nato primešajte riž in paradižnike ter prilijte toliko juhe, da bodo sestavine tik pod gladino. Tekočino pokuhajte med mešanjem.

3 Šele nato dodajte novo zajemalko vroče juhe, novo pa dodajte šele, ko se prejšnja tekočina popolnoma pokuha. Ponavljajte, dokler se riž ne skuha. Začinite s soljo in poprom.

4 Skuhani rižoti primešajte maslo, nastrgan sir in peteršilj. Postrezite s parmezanovimi ostružki in sesekljanim peteršiljem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri