Sijajna predjed: Sufle na tri načine

19. 1. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Verjetno ob besedi sufle najprej pomislite na očarljivo francosko sladico, toda sufle je lahko tudi sijajna predjed. Pripravili smo tri ideje.

1 / 3
Profimedia

Fižolov sufle

Za 4 osebe potrebujete:

• 20 g masla
• 2 žlici moke
• sol
• 120 ml mleka
• 80 g stročjega fižola
• 80 g šunke
• 60 g parmezana
• 3 jajca
• olje in zdrob za modelčke
• zelišča za okrasitev

Priprava:

V kozici stopite maslo, dodajte moko, ščepec soli in mleko ter vse skupaj med mešanjem zavrite. Zakuhajte gost bešamel in počakajte, da se ohladi.

Očistite stročji fižol, ga nekaj minut kuhajte v vreli slani vodi in nato odcedite. Šunko in fižol zrežite na majhne koščke. Skupaj z drobno nastrganim parmezanom jih dodajte ohlajenemu bešamelu. Ločite rumenjake od beljakov.

Postopoma dodajte vse rumenjake in sneg beljakov Naoljite modelčke in jih potresite z moko. Do treh četrtin jih napolnite z mešanico. Sufleje 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite tople in jih okrasite z zelišči.