To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Slivov drobljenec

Slivov drobljenec (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Slive in drobljenec - vedno dobra izbira!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 500 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 350 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice

    Za nadev:
  • 500 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 80 g praška za vaniljev puding
  • 500 g sliv

    Za drobljenec:
  • 250 g moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 125 g masla
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • jajce


Priprava:

1 Moko in sladkor v prahu presejte na delovno površino, dodajte koščke masla, jajce in limonino lupinico. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte, z njim obložite tortni model in oblikujte tudi višji rob.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Po kuhanju jo ohladite z mešanjem in jo nato prelijte po testu. Slive oplaknite, jih prepolovite in odstranite koščice.

3 Za pripravo drobljenca med prsti pregnetite mešanico moke, pecilnega praška, masla, sladkorja in jajca.

4 Kremo prekrijte s slivami in jih potresite z drobljencem. Nato ga 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri