10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Sočen kolač z drobljencem

15. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Kakor da bi ga spekla babica

Za 16 kosov potrebujete

Za oblogo

  • 700 g sliv

Za drobljenec

  • 200 g moke
  • 100 g sladkorja
  • pol žličke mletega cimeta
  • 100 g masla

Za testo

  • 180 g masla
  • 180 g sladkorja
  • 1 žlico vaniljevega sladkorja
  • 3 jajca
  • 400 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 80 g jogurta

Priprava

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Slive oplaknite in jim odstranite koščice.

Za pripravo drobljenca zmešajte moko, sladkor in cimet. Dodajte koščke masla. Vse skupaj zmešajte z nastavkom za gnetenje električnega mešalnika, tako da boste dobili majhne grudice.

Zmešajte maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Drugo za drugim dodajte jajca. Posebej zmešajte moko, sol in pecilni prašek ter mešanico izmenjaje z jogurtom dodajte drugim sestavinam. Zmes denite v pekač in jo pogladite. Po testu razporedite slive in grudice. Kolač pecite približno 50 minut, da postane lepo zlato rjav in ga nato pustite, da se ohladi.

Čas priprave: približno 90 minut.

Na kos: približno 370 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 49 g.

Značke: pecivo slive

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri