10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Solata s tofujem in algami nori

Solata s tofujem in algami nori (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
6. 8. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Lahek recept primeren tudi za tiste, ki so intolerantni na laktozo

Za 4 osebe potrebujete

Za posipanje in prelivanje:

  • 3 žlice riževega kisa
  • 3 žlice sladkorja
  • pol skodelice majoneze iz tofuja
  • 2–3 žlice sojine omake
  • 2 žlički mirina
  • pol žličke mletega ingverja
  • 1 list alge nori
  • 3 žlice praženih sezamovih semen (brez olja)

Za solato:

  • 300 g tofuja
  • 250 g kumare
  • 2 rdeči papriki
  • 1 zrel avokado
  • 2 mladi čebuli

Priprava

Zmešajte kis, majonezo iz tofuja, sojino omako, mirin in ingver ter mešanico postavite na hladno. Alge položite na rešetko pečice, segrete na 220 stopinj. Pecite jih 5 minut in nato strite v prah. Primešajte še sezamova semena.

Tofu zrežite na pravokotnike. Očistite zelenjavo. Kumaro zrežite na tanke rezine, avokado prepolovite, izdolbite meso sadeža in ga zrežite na tanke rezine. Papriki očistite, odstranite semenja in belo kožico ter ju zrežite na večje kose. Čebulo zrežite na rezine. Zmešajte vso zelenjavo in jo porazdelite po skodelicah. Solato potresite s čebulo, prelijte s polivko in potresite z mešanico alg in sezama.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri