Uživamo ob lahki hrani: Slastna riba na tri načine

18. 3. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Ste že poskusili narastek z lososom? Odličen je. Predlagamo, da kar preverite naše tri odlične recepte.

1 / 3
Arhiv revije Lisa

KROMPIRJEV NARASTEK Z LOSOSOM

Povsem preprosta priprava in lepo pečeno v pečici.

Za 4 osebe potrebujete:

• 500 g krompirja, ki se ne razkuha
• sol
• 200 g rjavih šampinjonov
• 1 steblo pora
• 1 žlico olja kalčkov
• 4 kose lososovega fileta (po 125 g, brez kože in kosti)
• 1 zavitek začimb za ribe
• 125 ml mleka
• 125 g smetane
• 100 g nastrgane gavde
• 50 g nastrganega parmezana

Priprava:

1. Krompir operite in ga približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Šampinjone očistite in jih zrežite na tanke rezine. Por oplaknite, ga očistite in ga po dolgem zrežite na ozke trakove. Skupaj z gobami jih približno 5 minut pecite na vročem olju.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir odcedite in malce počakajte, da izpari para. Krompir nato olupite in ga zrežite na približno 5 mm debele rezine. Dve tretjini krompirja razporedite po namaščenem modelu za narastke. Oplaknite lososove filete, jih otrite in jih položite na krompir. Po njih razporedite preostal krompir, šampinjone in por.

3. Začimbe zmešajte z mlekom in smetano ter mešanico prelijte po sestavinah v modlu. Po narastku potresite obe vrsti sira in narastek pecite 30 do 35 minut. Po želji zraven postrezite mešano solato.

Čas priprave: 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 28 g.