Velikonočni krap

27. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Velikonočni krap (foto: Dr. Boris Kuhar)
Dr. Boris Kuhar

Na Štajerskem za veliko noč pripravijo okusnega krapa.

Sestavine:

  • 4 krapovi fileti
  • 4 dl suhega belega vina
  • 1 čebula
  • 4 mlade čebule
  • sol
  • poprova zrna
  • 1 lovorjev list
  • vejica timijana,  peteršilja, pehtrana
  • 5 dag masla
  • korenina zelene
  • 2 korenčka

Priprava:

Krapove filete očistimo koščic. V loncu najprej v vodi in vinu kuhamo čebulo in začimbe. Nato dodamo še krapove filete in jih kuhamo pri zmerni toploti 20 minut.

Zeleno, korenčka in mlado čebulo narežemo na rezance in vse pražimo na maslu. Zalijemo z vinom in dušimo, da je zelenjava hrustljava.

Filete vzamemo iz lonca, malo osušimo in postrežemo na dušeni zelenjavi.

Besedilo in foto: Dr. Boris Kuhar

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek