10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Velikonočni krap

Velikonočni krap (foto: Dr. Boris Kuhar) Dr. Boris Kuhar
27. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Na Štajerskem za veliko noč pripravijo okusnega krapa.

Sestavine:

  • 4 krapovi fileti
  • 4 dl suhega belega vina
  • 1 čebula
  • 4 mlade čebule
  • sol
  • poprova zrna
  • 1 lovorjev list
  • vejica timijana,  peteršilja, pehtrana
  • 5 dag masla
  • korenina zelene
  • 2 korenčka

Priprava:

Krapove filete očistimo koščic. V loncu najprej v vodi in vinu kuhamo čebulo in začimbe. Nato dodamo še krapove filete in jih kuhamo pri zmerni toploti 20 minut.

Zeleno, korenčka in mlado čebulo narežemo na rezance in vse pražimo na maslu. Zalijemo z vinom in dušimo, da je zelenjava hrustljava.

Filete vzamemo iz lonca, malo osušimo in postrežemo na dušeni zelenjavi.

Besedilo in foto: Dr. Boris Kuhar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri