10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

3 RECEPTI ZA ZAJTRK: Ovseni kosmiči s pridihom jeseni

3 RECEPTI ZA ZAJTRK: Ovseni kosmiči s pridihom jeseni (foto: profimedia) profimedia
6. 10. 2018

Obožujemo jesen! Lepe barve narave in slastni pridelki, ki popestrijo jedilnik. Zakaj ne bi tudi zajtrku dodali malce “jeseni” in popestrili okus?

Ker ovseni kosmiči lahko postanejo dolgočasni, če jih jeste vedno z enakimi sestavinami, jih tokrat pripravite malo drugače.

1. RECEPT: SLADKE HRUŠKE IN OREHI

Pripravite naslednje sestavine:

  • ½ skodelice ovsenih kosmičev (oziroma kolikor jih pojeste v enem obroku)

  • ½ skodelice mleka po izbiri

  • ½ skodelice narezanih koščkov hruške (sladkosnedi dajte celo hruško)

  • 1 skodelico mletih orehov

  • 2 žlici javorjevega sirupa ali medu

  • ščep cimeta

  • ščep soli

Po želji: Hruške lahko, če želite, najprej popečete. Zmešajte jih s kančkom javorjevega sirupa in cimeta, postavite v pečico in pecite na 190 stopinjah približno 8 minut.

Vse sestavine združite v kozarec, ki se ga da zapreti. Kozarec postavite v hladilnik čez noč in si zjutraj privoščite slasten zajtrk, ki je pripravljen takoj. Lahko ga jeste mrzlega ali ga pogrejete.

2. RECEPT: CIMET IN DATLJI

Potrebujete:

  • ½ skodelice ovsenih kosmičev

  • ½ čajne žlice vanilje

  • ½ skodelice mleka po izbiri

  • ¾ žlice cimeta (dodajajte postopno)

  • 2 žlici javorjevega sirupa ali drugega sladila

  • nekaj narezanih datljev

V kozarec najprej stresite vse sestavine razen cimeta in javorjevega sirupa. Omenjeni sestavini zmešajte posebej in ju dodajte na koncu. Premešajte ali pustite eno plast na drugi (po okusu). Pustite v hladilniku čez noč.

Zjutraj lahko po potrebi dodate še malce mleka. Obrok lahko jeste hladen ali topel.

3. RECEPT: PEČENA JABOLKA

Pripravite:

  • ½ skodelice ovsenih kosmičev

  • 1 žlico chia semen

  • 1 žlico javorjevega sirupa ali medu

  • ¼ skodelice grškega jogurta (brez maščob)

  • ½ skodelice mleka po izbiri

  • ½ skodelice pečenih jabolk

Preden se lotite priprave, specite jabolka.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Narežite jabolka in jih stresite v posodo. Posipajte jih s cimetom in ščepom soli ter dobro premešajte, da se navzamejo okusa. Nato jih zložite na pladenj, ki ste ga obložili s peki papirjem. Vse skupaj postavite v pečico za približno 15 minut.

Združite v kozarcu vse sestavine, razen jabolk. Če želite, lahko pečena jabolka dodate le na koncu ali naredite več plasti ovsenih kosmičev in jabolk. Postavite v hladilnik in se zjutraj razveselite odličnega zajtrka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri