10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Mandljev kruh

19. 3. 2014

Če ga odobri še mama Feelgood, dolgoletni in izkušen “kruheraš”, potem si tale mandljev kruh res zasluži svojo predpono ter priznanje v tej objavi.

Zasluge za nov recept tokrat ostajajo v družinskem krogu – mandljev kruh je namreč pogruntavščina naše Suzane, avtorice ene največjih Feelgood preobrazb preteklega leta. Sladkorja v njeni kuhinji ni več, bele moke prav tako ne, ko pa se v hiši še kdaj pojavi potreba po “kruhu”, se Suzana loti dela z naslednjimi sestavinami:

  • 2 kavni šalici zmletih mandljev,
  • 2 žlici kokosove moke,
  • 1/4 šalice drobljenega lanenega semena,
  • 1/4 čajne žličke himalajske soli,
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 5 jajc pašne reje,
  • 1 žlica kokosove maščobe,
  • 1 žlica medu,
  • 1 žlica jabolčnega kisa.
Navodilo za pripravo:

Skupaj pomešamo vse suhe sestavine (v mešalniku ali blenderju), dodamo jajca, kokosovo maščobo, žličko medu in jabolčni kis.

Izberemo podolgovat, manjši model za peko kruha (velikost cca 19 × 5,5 cm), vanj položimo peki papir in vlijemo tekočo maso.

Mandljev kruh pečemo približno 35 minut na 180–200 stopinj.

Mario Sambolec, Dr. Feelgood, strokovnjak na področju prehrane in trener z licencama NSCA – CSCS (Certified Strength and Conditioning Specialist) in FZS (Fitnes Zveza Slovenije)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri