govedina

Za 4 osebe potrebujete: 1 glavo solate, 2 korenčka, 1 rumeno papriko, 100 g češnjevega paradižnika, 300 g govejih steakov, 2 žlici olja, sol, poper, 1 šalotko, 1 strok česna, 100 g jogurta, 100 ml pinjenca, po 1 žličko medu in gorčice, 2 žlici belega vinskega kisa, 2 žlici sesekljanega drobnjaka.

Priprava:

1 Solato očistite, oplaknite, osušite in natrgajte na koščke. Korenje ostrgajte in narežite na palčke. Papriko razpolovite, odstranite semenje, operite in sesekljajte. Češnjev paradižnik operite in razpolovite.

2 Steake osušite in narežite na trakove. Približno 5 minut jih pecite na olju, nato jih solite in poprajte. Za solatni preliv sesekljajte olupljeno šalotko in česen. Zmešajte ju z jogurtom, pinjencem, medom, gorčico, kisom in drobnjakom. Preliv začinite s soljo in poprom. V skodelice naložite solato, meso in zelenjavo ter pokapljajte s solatnim prelivom.

Čas priprave približno 25 minut.

Na osebo približno 170 kcal,

B: 21 g, M: 5 g, OH: 9 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

6 odličnih poletnih solat

Iščete idejo za lahko in osvežilno poletno kosilo ali večerjo?

Recepti za solate v 20 minutah

Preproste in hitro pripravljene solate, a raznolikost okusov vas ne bo razočarala.
None

Solatni prelivi za osvežilne solate

Brez preliva je solata pravzaprav samo zelenje. Toda s pravim prelivom postane pravi užitek.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri