skuta

Sestavine za 1 osebo: 2 žlici ovsenih kosmičev, 50 g jagod, 60 ml sirotke, 1 žlička medu, 30 g sladkorja 125 g, skute, melisa.

PRIPRAVA:

1. Ovsene kosmiče brez maščobe na srednjem ognju prepražimo. Jagode razpolovimo. Polovico jih zmešamo s sirotko, medom in sladkorjem ter jih zmečkamo.

2. Jagodni pire nato gladko zmešamo s skuto. Polovice jagod stresemo na dno skodele, prelijemo s skuto in okrasimo z ovsenimi kosmiči in lističi melise.

Čas priprave: 25 minut

375 kcal ; maščobe: 5 g; B: 25 g; OH: 7 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Dieta z jagodami

Sladki sadeži niso le nadvse slastni, temveč so tudi idealno dietno živilo.

Beljakovinske palačinke

Iz ovsene moke boste spekli veliko zdravega in okusnega...

Za sladico: Jagodni žepki

Vikend si posladkajte z okusnimi jagodnimi žepki, ki bodo popolna sladica po kosilu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri