brsticna-juha

Izvrstna zimska juha, primerna tudi za božični meni.

Sestavine za 4 osebe:

Očistite 250 g brstičnega ohrovta in ga operite. Glavicam odstranite nekaj vrhnjih listov in jih prihranite. Glavice v strženu križno zarežite.

Olupite 1 čebulo in 1–2 cm ingverja in oboje drobno sesekljajte. V posodi segrejte 1 žličko oljčnega olja in na njem popecite čebulo in ingver. Dodajte ohrovt in 300 ml zelenjavne juhe.

Juho kuhajte približno 12 minut, nato pa jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Primešajte 80 g kisle smetane in juho začinite s soljo, poprom, ščepcem muškata in pol žličke kurkume. Preostale lističe ohrovta približno 3 minute blanširajte v slani vodi.

1 rezino toasta zrežite na kocke in te popecite v ponvi brez dodane maščobe. Juho okrasite s popečenimi kruhovimi kockami, 1 žlico rozin in lističi ohrovta.

Sorodni članki
None

Kaj decembra še posebej tekne?

Kaj tokrat ne sme manjkati na vaši, božično okrašeni mizi ...

3 ideje za kosilo

Oster kari in podobne začimbe bodo pospešile izgorevanje maščob, in to brez posebnega odrekanja ali napadov volčje lakote.

Juhe za hladne večere

Ko je zunaj (ledeno) mrzlo, bi najraje ostali v hiši. Naravnost idealen čas za vroče in okusne juhe, ki pogrejejo telo in dušo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri