Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Makrobiotični čokoladni mafini

3. 12. 2011

Vsa sladkost življenja, ki jo želimo podariti drugim, je skrita v teh drobnih dobrotah.

Suhe sestavine:
  • 1,5 skodelice moke T-500
  • 1 skodelica mletih mandljev
  • ½ skodelice moke iz kamuta ali pirine moke
  • 1 ščepec soli
  • 1 pecilni prašek brez aluminija
  • ½ skodelice sladkanega kakava
  • 1 skodelica sojinega mleka
Tekoče sestavine
  • ½ skodelice koruznega ali sončničnega olja
  • 1 skodelica sojinega mleka
  • ½ skodelice koruznega slada
Čokoladna krema
  • 150 g mehkega tofuja
  • 5 dag črne čokolade
  • 3 do 4 žlice sojine smetane
  • 2 žlici javorovega sirupa


V eni posodi dobro premešajte suhe sestavine, v drugi pa tekoče. Tekočim dodajte suhe in vse skupaj narahlo premešajte. Sestavine mešajte samo toliko, da zmes postane homogena. Pečico segrejte na 180 stopinj. Naoljite model za 12 mafinov ali podložite papirnate košarice. Zmes enakomerno razporedite po modelčkih. Peče naj se od 25 do 30 minut.

Nasvet: Prvih dvajset minut pečenja pečice ne odpirajte!
Krema: Čokolado stopite skupaj z nekaj kapljicami mleka, nato pa vse sestavine zmešajte s paličnim mešalnikom. Kremo nanesite na ohlajene mafine.

Značke: zdrav-bozic

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri