narastek

Sestavine za 12 kosov: 3 jajca, 240 g moke, sol, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 90 g lahke margarine, 1 kg brokolija, 300 g posnete skute, 125 ml posnetega mleka, 100 ml zelenjavne juhe (iz kocke), beli poper, 2 žlički sesekljanega koprca, 120 g prekajenega lososa v rezinah.

PRIPRAVA:

1. Pri enem jajcu ločite beljak in rumenjak. Moko, 1 žličko soli, 1 žlico peteršilja, margarino, 6 žlic vode in rumenjak hitro zamesite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in postavite na hladno za 30 minut. Testo razvaljajte, položite na pekač, obložen s papirjem za peko (premera 28 cm).

2. Brokoli očistite, operite, razdelite na cvetove in kuhajte v slani vodi približno 5 minut, odcedite in prestrezite vodo. Skuto gladko zmešajte s preostalimi jajci, beljakom, mlekom, 100 ml vode, v kateri se je kuhal brokoli, in z zelenjavno juho. Začinite s soljo, poprom in koprcem.

3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Odcejen brokoli porazdelite na testo, obložite z lososom in ga prekrijte s skutno mešanico. Narastek dajte v pečico in na sredini pecite približno 30 minut. Narežite na kose in ponudite.

Na kos približno 180 kcal

B: 13 g, M: 9 g, OH: 18 g

Priprava: približno 30 minut

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

RECEPT: Špinačna rulada s sirom in brokolijem

Le malokatera zelenjava ima tako bogato hranilno sestavo in hkrati tako nizko energijsko vrednost, kot jo imata brokoli in špinača. Tokrat ju pripravljamo malo drugače.

Polnjena zelenjava - pisana in slastna

Paprika, bučke, gobe, koleraba ... Poletna zelenjava, ki jo lahko popestrite z okusnimi nadevi.

Recepti: Koleraba, kot je ne poznate

Prijetno sladkasta, med kuhanjem pa se lepo navzame okusa drugih živil.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri