tuna

Za 4 osebe potrebujete: 350 g svedrcev (ali drugih testenin), sol, 2 jajci, 500 g brokolija, 2 rdeči papriki, 1 pločevinko tunine naturel, 1 šop bazilike, 2 stroka česna, 100 g solatne majoneze, 300 g jogurta, 1 žlico limoninega soka, poper, sladkor

Priprava:

1 Testenine skuhajte na zob v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Jajci v trdo kuhajte 10 minut, nato ju ohladite in olupite. Narežite ju na osmine. Brokoli narežite na koščke, blanširajte v osoljeni vodi 2–3 minute in odcedite. Papriko narežite na trakove. Tunino dobro odcedite in razdrobite na koščke. Zelenjavo in tunino stresite v skledo za solato in zmešajte.

2 Za preliv oplaknite, osušite baziliko ter jo narežite na trakove. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Oboje zmešajte z majonezo, jogurtom in limoninim sokom. Preliv začinite s soljo, poprom in sladkorjem.

3 Testenine dobro odcedite in dodajte zelenjavi. Prelijte s solatnim prelivom in vse skupaj premešajte. Solato razdelite po skodelicah ali krožnikih ter obložite z jajci.

Čas priprave približno 20 minut.

Na osebo približno 650 kcal, beljakovine: 29 g,

maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 69 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Solatni prelivi za osvežilne solate

Brez preliva je solata pravzaprav samo zelenje. Toda s pravim prelivom postane pravi užitek.
None

Lahka skušnjava

Vas poletna vročina izziva? Privoščite si veliko porcijo osvežilne solate!

Recepti za solate v 20 minutah

Preproste in hitro pripravljene solate, a raznolikost okusov vas ne bo razočarala.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri