Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Polnjene kumare

26. 7. 2009

Nekaj okusnega, lahkega in prijetnega tudi na pogled za vroče poletne dni . .

Sestavine za 4 osebe

  • 125 g riža
  • 4 čebule
  • 3 paprike
  • 150 g mocarele
  • 2 žlici olja
  • sol
  • poper
  • šopek bazilike
  • 4 večje kumare (približno 350 g)
  • 200 g smetane
  • 50 g naribanega parmezana

1. Riž skuhajte po navodilih z embalaže. Čebulo olupite in nasekljajte. Papriko razpolovite, odstranite semenje in jo tako kot mocarelo narežite na kocke.

2. Segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte papriko in jo pražite približno 3 minute. Solite in poprajte. Lističe bazilike potrgajte s stebla in jih narežite na trakove. Riž, mocarelo in tri četrtine paprike in baziliko zmešajte ter solite in poprajte.

3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Kumare olupite, jim po dolgem odrežite pokrovček in jih z žlico izdolbite. Kumare solite in poprajte ter napolnite z riževim nadevom.

4. Odrezane pokrovčke in izdolbeno notranjost kumar na drobno sesekljajte, zmešajte s smetano ter solite in poprajte. Omako razporedite po namaščenem pekaču in nanjo položite nadevane kumare. Posujte jih s parmezanom in v pečici pecite 30 do 40 minut. Po želji jed okrasite s cvetovi kopra.

Priprava približno 30 minut.

Peka približno 30 minut.

Na osebo približno 510 kcal.

B: 18 g, M: 37 g, OH: 32 g.

Značke: recepti

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri